St Jacob / Huize Rafael
Brusselsestraat 125/146 - 3000 Leuven - info@stjacob.be

 

Algemene voorwaarden St. Jacob te Leuven

- De offerte is 24u geldig.

- Om de kamer(s) te bevestigen vragen we u uw creditcard gegevens (naam, nummer, vervaldatum, veiligheidscode op de achterkant) te sturen (fax of mail).  Deze credit card zal ook gebruikt worden als waarborg voor mogelijke schade aan de kamer(s) en aan de gemeenschappelijke ruimten. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

- De betaling gebeurt bij overhandiging van de toegangsgegevens in contant of met credit card (Visa, Amex of MC).

- De annulatiekost is 25% van de waarde van de reservering indien u meer dan 1 week voor de aankomstdatum annuleert. Indien u later annuleert is de annulatiekost 100% van de waarde van de reservering. Als u via het formulier op deze site reserveerd is de annulatie binnen 24u na het sturen van onze bevestiging, kosteloos!

- Om een flexibele toegang tot de kamer mogelijk te maken is de keuze voor express Check_in mogelijk.  Wij sturen je dan per email, enkele dagen voordien, de toegangsgevens.  Op die mannier kan je steeds op de kamer van 15u tot ....

- U bent steeds verantwoordelijk voor uw eigen bagage en goederen die u meebrengt. St Jacob kan nooit verantwoordenlijk gesteld worden voor ontvreemding, schade of diefstal van uw eigendommen,  zelfs wanneer de kamer op slot was.

- Alleen personen die aangemeld zijn bij de check-in mogen gebruik maken van de faciliteiten. Bezoekers dienen steeds op de kamer te worden ontvangen, maar mogen niet overnachten.  Er mag nooit een code of sleutel worden doorgegeven aan een bezoeker.

- Het is ten strengste verboden om te roken in en rond het huis.  Wanneer een inbreuk wordt vastgesteld tijdens of na uw verblijf zal een boete van 50euro worden aangerekend.  Dit om de kosten te betalen van extra verluchten, van het behandelen van de gast die na u komt en die uw rook niet wenst, voor extra reniging.

- Huisdieren of andere dieren zijn niet toegelaten gedurende het hele verblijf.

- De receptie is alle dagen open tijdens het ontbijt en van 12u tot 15u.  Buiten deze tijden kan je ons 24/7 bereiken op nummer +32 489 42 41 72. Heb begrip voor onze medewerkers, tussen 22u en 8u, alleen bellen voor dringende zaken! 

- Wij hebben voor jullie een zeer flexibel systeem uitgewerkt: de 'Express Check In'.  Enkele dagen voor uw aankomst sturen wij u de toegansgegevens door voor het hotel en uw kamernummer.  Uw sleutel vindt u in de sleutelkluis aan de lamerdeur.  Op deze manier kan u steeds op de kamer, gelijk wanneer u toekomt.  Check In vr 15u dient steeds door ons te worden goedgekeurd.  Wenst u toch een persoonlijke overhandiging van de sleutel dienen we een afspraak vast te leggen.

- Het buffetontbijt is voorzien elke weekdag van 7u30 tot 9u30, tijdens het weekend en feestdagen is het ontbijt van 8u30 tot 10u30.  Vraag ook naar onze andere lekkere gerechten.

Waarborg 'grote groep'

Een 'grote groep' bestaat uit minstens 6 personen, zelfs indien het gaat over verschillende reservaties, maar waar uit de praktijk blijkt dat het toch om 1 groep gaat.  Indien geprobeerd wordt om deze regel te ontwijken, zal een compensatie van 50 euro worden gevraagd, zelfs zonder een incident of klacht.

Er dient een waarborg van 500 euro vr check in betaald te worden, kontant of via een bankoverschrijving.  Deze dient om zowel eventuele materile schade aan het hotel of de bezittingen van andere gasten te betalen als voor compensatie voor 'onaangepast gedrag' ten nadele van het hotel of andere gasten.  Het saldo, na betaling van compensaties en schadeloosstelling,  wordt binnen de week na check out terug bezorgd indien het positief is.  Indien de schade hoger is dan de gevraagde waarborg dient het, negatieve,  saldo voldaan te worden binnen de week na de kennisgeving.

Voor een 'grote groep' mensen zijn er speciale aandachtspunten.  Een grote groep mensen dient extra waakzaam te zijn om de andere gasten niet te storen.  Bij storen wordt bedoeld dat de klagende gast niet in de mogelijkheid is om normaal te genieten van de diensten van het ho(s)tel.  Bijvoorbeeld nachtlawaai verhindert de gast om te slapen.    Zelfs 'gewoon praten op de gang' kan als heel storend ervaren worden als het op een laat uur is en als het gebeurd door een 'grote groep mensen'.  'Onveiligheid' is ook een heel belangrijk aspect bij het verblijven op het ho(s)tel.

Het is dus heel belangrijk hier goed mee omgegaan wordt. Indien voldoende duidelijk is dat een gast niet normaal heeft kunnen genieten van zijn verblijf door een storende situatie veroorzaakt door leden van de groep, zal deze gast een compensatie worden aangeboden. Deze compensatie zal maximaal de kamerprijs van de gast(en) zijn en zal in mindering van de waarborg komen.  De grootte van de compensatie wordt niet beperkt door de gevraagde waarborg, maar kan een hoger bedrag zijn.  Het bepalen van de schade of de grootte van de compensatie wordt alleen door Hostel St. Jacob / Hotel Huize Rafael bepaald. Bij betwisting zijn alleen de rechtbanken van Leuven bevoegd.

Indien het personeel van het ho(s)tel dient een actie te ondernemen ten gevolge van een klacht van een gast, zal altijd een compensatie van 50 euro worden gevraagd. Gelijk of het een tussenkomst ter plaatse betreft, een telefonische tussenkomst of een administratieve tussenkomst.  Indien de storende situatie niet onmiddellijk verdwijnt na tussenkomst van hotelpersoneel,en een tweede tussenkomst vereist is,  zal automatisch een compensatie van 150 euro moeten worden betaald.  Als er tussenkomst van de politie is, gevraagd door het ho(s)tel of door een gast, zal automatisch een compensatie van 500 euro moeten worden betaald.  Deze compensatie dient bovenop een eventuele schadeloosstelling te worden betaald.

b&b St Jacob Leuven b&b St Jacob Leuven b&b St Jacob Leuven  
St. Jacob - Brusselsestraat 125 - 3000 Leuven - +32 - (0) 489-424172 info@stjacob.be